6/7/2020 Ontmoet het team

Iedere nieuwsbrief zetten we een medewerker in het zonnetje. Wat houdt zijn of haar functie binnen Vreugdenhil Berging in? Tegen welke uitdagingen lopen zij aan? En wat is voor hen typisch Vreugdenhil?

Dit keer: Marco van der Spek

Marco van der Spek is 52 lentes jong en sinds kort commercieel manager bij Vreugdenhil Berging en dochterbedrijf Joh. van der Zand B.V. Marco werkt al vanaf 1986 in de transportbranche en is daar eigenlijk nooit meer weggegaan. De afgelopen zes jaar had hij een eigen bedrijf: De Truck Makelaar. Helaas was het dit jaar redelijk stil qua opdrachten en algemeen directeur Chris Müller, die hem al vanaf Marco z'n 17e kent, had nog een commerciële man nodig. Marco deed wel eens zaken met Chris, dus hij kende zijn manier van werken. Zodoende begon hij bij Vreugdenhil Berging.

Tegen welke uitdagingen loop je aan in je werk?

Vreugdenhil Berging had eind maart door het plotseling overlijden van directeur Arno de Heus het bedrijf Joh. van der Zand B.V overgenomen. Niet veel later, in juni, begon ik bij zowel Vreugdenhil Berging als bij Joh. van der Zand B.V. als commercieel manager. Dat was een behoorlijke uitdaging. Klanten van Joh. van der Zand B.V. vroegen zich af hoe het verder zou gaan en het was mijn taak om rust te brengen onder de mensen en het contact te onderhouden. Daarnaast was het mijn doel om nieuwe mogelijkheden te creëren. Hoe gaan we Joh. van der Zand B.V. en Vreugdenhil Berging nog beter laten draaien? In deze crisistijd is dat een extra grote uitdaging. Gelukkig is Vreugdenhil Berging geen bedrijf dat bij de pakken neerzit. Mijn visie sluit perfect aan bij die van Vreugdenhil Berging: juist nu is het moment om gas te geven.

Wat maakt dit jouw ideale baan?

Ik heb veel ervaring met transport en werken met mensen. Ik vind het mooi om bij de mensen langs te gaan en in gesprek te gaan om oplossingen te verzinnen en voortgang te boeken. De bergingsbranche is altijd hectisch en er is veel concurrentie. De persoonlijke aandacht is daarom extra belangrijk.

Welke ontwikkelingen houd je met belangstelling in de gaten?

Ik ben een manusje van alles. Ik hou ontwikkelingen in de gaten van allerlei nieuwe programma's, systemen en vernufte dingen. Je weet maar nooit of er iets bij zit wat interessant is om toe te passen in het bedrijf. Ik ben echt een spons wat dat betreft. Ik leer graag elke dag om er het beste van te maken.

Waar houd je je in je vrije tijd mee bezig?

Ik hou erg van sporten, met name squashen. Ook skiën vind ik heerlijk. Daarnaast woon ik Noordwijk met uitzicht op zee, dus wandel ik vaak op het strand. In het weekend drink ik een biertje met mijn beste vrienden, daar kan ik echt van genieten.

>Waar ben je het meest trots op?

Ik ben het meest trots op mijn positieve mindset, de goede vriendschappen die ik heb en natuurlijk mijn huis aan het strand in Noordwijk.

Maak af: Vreugdenhil is voor mij…

Een warm bad waar ik mooie uitdagingen zie voor nu en in de toekomst.

Naar overzicht