14/12/2020 Bergingsopleiding formeel erkend

De bergingsopleiding die wij samen met DON Opleidingen hebben ontwikkeld is afgelopen zomer formeel erkend door Stichting Incident Management Nederland. Inmiddels zijn de eerste deelnemers geslaagd!

Bedrijfsleider Frans Denie: “Wij vinden het erg belangrijk om een erkende opleiding aan te kunnen bieden. Op die manier kunnen we ons eigen personeel gemakkelijk opleiden, maar kunnen we ook onze collega’s helpen om hun werkzaamheden naar een hoger niveau te tillen. Zo zorgen we samen voor meer veiligheid en efficiëntie tijdens het bergen.”

Theorie en praktijk

De opleiding richt zich op de praktijk en theorie van het bergen van personenvoertuigen. Een belangrijk onderdeel van de cursus is aandacht voor de veiligheidsmaatregelen die bij het bergen op hoofdwegen in acht genomen moeten worden. Het theoretische deel van de opleiding wordt in het opleidingscentrum van DON Opleidingen in Naaldwijk gegeven. De praktijklessen vinden plaats ons eigen terrein. Aan het einde van de twee weken durende cursus doen de deelnemers een examen dat wordt afgenomen onder verantwoordelijkheid van TÜV Nederland. Deze opleiding telt ook voor 21 uur code 95 mee.

Aandacht voor de cursist

Denie: “Deze opleiding onderscheidt zich van andere bergingsopleidingen, omdat wij veel aandacht schenken aan de kwaliteit, maar ook aan de cursist. Andere aanbieders geven de cursus vaak in één week, met lange lesdagen. Wij hebben bewust gekozen voor een cursus van twee weken met wat kortere lesdagen. Daarnaast hebben wij als enige aanbieder het onderdeel ‘veilig werken aan elektrische voertuigen’ aan de opleiding toegevoegd.”

Erkend

Stichting Incident Management Nederland heeft de opleiding formeel erkend. De opleiding voldoet aan alle kwaliteitseisen die door de stichting zijn gesteld. Inmiddels zijn de eerste deelnemers aan de opleiding geslaagd. Van harte gefeliciteerd!

Benieuwd naar de mogelijkheden of inschrijven voor de opleiding? Vind het hier.

Naar overzicht