12/12/2020 Ontmoet het team: Lisa Freriks

Iedere nieuwsbrief zetten we een medewerker in het zonnetje. Wat houdt zijn of haar functie binnen Vreugdenhil Berging in? Tegen welke uitdagingen lopen zij aan? En wat is voor hen typisch Vreugdenhil?

Deze keer: Lisa Freriks

Lisa Freriks is 40 jaar jong en is sinds 2011 werkzaam als planner bij Vreugdenhil BV. Samen met Marco Valstar, die ook bij Vreugdenhil BV werkt als bergingsspecialist, heeft ze twee kinderen: Geert van 11 jaar en Eva van 6 jaar. Lisa werkt als een van de weinige vrouwen in de bergingsbranche. En dat vindt ze heerlijk!

Voordat Lisa 16 jaar geleden als planner aan de slag ging, werkte ze in de catering. Ze wilde graag iets anders doen, maar was niet het meisje dat graag vooraan zat in de klas. Een kantoorbaan was in ieder geval niets voor haar. Toen bij het bedrijf waar haar vader werkte, Bergingscentrale Vogelaar, een plek vrij kwam als planner, heeft ze meteen gesolliciteerd. Zodoende is ze begonnen als planner in de bergingsbranche. In 2011 ging Bergingscentrale Vogelaar failliet, waarna ze begon bij Vreugdenhil BV. Daar is ze nog steeds dankbaar voor: het werken als planner verveelt haar nooit.

Hallo Lisa, tegen welke uitdagingen loop je als planner aan?

“De grootste uitdaging is om elke dag het werk zo efficiënt en logisch mogelijk te plannen. Je maakt elke dag van te voren een planning, maar door de ad hoc meldingen die we in de meldkamer binnenkrijgen moet je diverse keren per dag van je planning afwijken. Dan is het overzicht bewaren nog best een uitdaging.”

Hoe is het om te werken in een branche waar voornamelijk mannen werken?

“Heerlijk!” zegt Lisa met een glimlach. “Hoe dat ergens anders is weet ik niet, maar wij hebben hier natuurlijk alleen maar toppers rondlopen. Mannen zijn iets ongecompliceerder dan vrouwen. Je kan een stevig gesprek voeren over wat dan ook. Of je het eens bent of niet, je pakt daarna samen een bak koffie en je gaat door.”

Wat maakt dit jouw ideale baan?

“Geen dag is hetzelfde. Elke dag is weer een nieuwe uitdaging. Het onwetende over wat de dag gaat brengen geeft mij een adrenalinekick. En zeker als de dag goed verlopen is, we met z'n allen bikkelhard hebben gewerkt en de klanten tevreden zijn. Dat iedereen weer met een voldaan gevoel naar huis gaat geeft me nog altijd de meeste energie!”

De meldkamer is constant bezig met ontwikkelen. Welke ontwikkelingen vind je het meest interessant?

“Tuurlijk volg ik de ontwikkelingen wel, maar ik vind veranderingen soms ook moeilijk. Ik ben wel iemand die dan liever nog even mijn kop in het zand steekt. Totdat je merkt dat je er niet meer onderuit komt en dan ga ik er natuurlijk vol voor! Ik blijf me altijd inzetten voor een betere meldkamer.”

Waar houd je je in je vrije tijd mee bezig?

“In mijn vrije tijd vind ik het fijn om structuur te hebben, dat geeft me rust. Verder geniet ik ervan om met familie en vrienden lekker te BBQ’en in de tuin onder het genot van een lekker drankje. Dat samenzijn vind ik heerlijk! Daar krijg ik energie van.”

Waar ben je het meest trots op?

“Hoe dan ook: mijn kinderen!”

Maak af: Vreugdenhil is voor mij….

“Energiek, vernieuwend, nooit saai en altijd in beweging. Dus voor mij de ideale werkgever!”

Naar overzicht