18/6/2021 'Zo leren we van elkaar'

In een groot bedrijf waar veel verschillende werkzaamheden worden verricht is het van belang alle processen in goede banen te leiden. Gebeurt dat niet, dan kan een kleine fout een kettingreactie aan nieuwe problemen veroorzaken. Om dit te voorkomen hebben we het afgelopen half jaar hard gewerkt om het teamleiderschap naar een hoger niveau te tillen.

We doen er alles aan om onze processen continu te verbeteren. Zo was de rol van de teamleider aan vernieuwing toe. Binnen Vreugdenhil werken we sinds 2019 met teamleiders, maar hun rol was niet altijd voor iedereen duidelijk. Het afgelopen half jaar hebben we er vaart achter gezet om deze rol te verduidelijken en om processen hierop aan te passen.

Meer efficiëntie

Teamleider Andy Dekkers: “Deze inhaalslag zorgt ervoor dat werknemers sneller bij ons aankloppen als er een probleem is. Voorheen gingen werknemers met een probleem vaak naar onze directeur of bedrijfsleider. Nu kunnen ze terecht bij hun teamleider. Dat is een stuk laagdrempeliger. Zo zorgen we ervoor dat problemen zich niet meer opstapelen. En daar heeft de klant veel baat bij.”

Medewerkers tevreden

Niet alleen kunnen we zo de klant een verbeterde dienstverlening bieden, het is ook voor de medewerkers fijn om te weten waar ze terecht kunnen. Dekkers: “Naast bergingswerkzaamheden voeren we ook andere werkzaamheden uit. Zo nemen we functioneringsgesprekken af, houden we werkplekinspecties en vertegenwoordigen we onze teamleden tijdens besprekingen. Als teamleider ontzorg je teamleden zoveel als mogelijk, zodat zij zich volledig op hun werk kunnen focussen.”

Als een team

Dekkers: “We komen als teamleiders iedere maand bij elkaar om te bespreken wat we de afgelopen maand gedaan hebben, om zo te kijken hoe we het nog beter kunnen aanpakken. Met z’n allen bedenk je vaak slimmere oplossingen dan in je eentje. Door op deze manier te sparren leert iedereen veel van elkaar en kunnen we de kennis hoog houden.”

Naar overzicht