15/12/2020 Lithium Safety Solutions: wat heeft 20 jaar werken met lithiumbatterijen ons geleerd?

De heren achter het nieuwe platform Lithium Safety Solutions (LSS) kennen het klappen van de zweep als het aankomt op berging van elektrische voertuigen en opslag van lithiumbatterijen. Veel bedrijven en organisaties zijn zich niet bewust van de gevaren van dergelijke batterijen, waardoor het aantal ongevallen in Nederland stijgt. LSS zet zich  in om bewustwording te creëren en kennis te delen rondom veilig werken met lithiumbatterijen.

Het aantal incidenten rondom lithiumbatterijen in opslag-, productie- en transportprocessen stijgt elke week. Ondanks dat Nederland op dit moment wereldwijd voor loopt op het gebied van veiligheid rondom lithiumbatterijen, kunnen veel bedrijven en instanties er nog veel over leren.

Lithium Safety Solutions is een samenwerking tussen Vreugdenhil BV, KWA Bedrijfsadviseurs, Domat en Battery Safety Solutions. Chris Müller, initiatiefnemer en algemeen directeur Vreugdenhil BV: “We hebben in de afgelopen 20 jaar geleerd dat het veel werk en communicatie vergt om bedrijven en instanties bewust te maken van de gevaren van escalaties met lithiumbatterijen. Dit heeft ons gemotiveerd om samen te werken en onze kennis te bundelen. Vanuit daar is Lithium Safety Solutions geboren. We willen meer bewustwording creëren en kennis overdragen, zodat ondernemers veilig kunnen opereren met lithiumbatterijen.”

Volledig ontzorgen

LSS is steeds op de hoogte van de ontwikkelingen in de wet- en regelgeving op gebied van lithiumbatterijen. Ook biedt het platform een complete GAP-analyse, een analyse waarmee organisaties in een korte tijd een compleet beeld krijgen over hoe ze ervoor staan en welke praktische oplossingen er mogelijk zijn. Daarbij geeft LSS awareness-trainingen en kunt u bij hen terecht voor noodplannen, procedures en protocollen. Het uiteindelijke doel is om ondernemers die met lithiumbatterijen te maken hebben volledig te ontzorgen. LSS heeft daarom 24/7 lithium-incidentbeheersing in de vorm van een waakvlamabonnement  in het leven geroepen.

Altijd en overal

Müller: “Door middel van een waakvlamabonnement zijn bedrijven gegarandeerd van een snelle en directe reactie. Met behulp van onze centrale meldkamer staat Lithium Safety Solutions het hele jaar door 24/7 voor bedrijven klaar in geval van incidenten met batterijen of in geval van een recall, dus wanneer energiedragers worden teruggeroepen. Fietsaccu’s, kleine en grote energiedragers; wij coördineren met speciaal transport de logistiek en werkzaamheden binnen Europa. Lithium Safety Solutions beschikt over een landelijk dekkend netwerk, deskundig personeel en modern materieel zodat we snel ter plaatse kunnen zijn. Met de Assistance Online-software heeft Lithium Safety Solutions direct toegang tot de belangrijke gegevens en kunnen klanten incidenten zelf monitoren.”

Meer weten over hoe wij ons inzetten voor een veilige omgang met lithiumbatterijen? Lees het hier.

Voor meer informatie over de mogelijkheden bij Lithium Safety Solution bezoekt u de website of stuurt u een mail naar info@lithiumsafetysolutions.com.

Naar overzicht